У продуженом боравку, ученици првог и другог разреда са учитељицама: Бојаном Плавшић Дроњак, Милицом Крстић, Миленом Марковић, Александром Прицом и Сандром Пајић, радили су на групном раду који је обухватао активности усмерене на долазак пролећа и најрадоснијег хришћанског празника Ускрса. Циљ нам је био да се ученици кроз креативне активности и практичан рад упознају са карактеристичним обичајима обележавања Ускрса.

Радионица је организована 30. марта и обухватала је следеће активности: уводни разговор о обичајима везаним за обележавање Ускрса и долазак пролећа који је био праћен тематском презентацијом, групни рад ученика на изради постоља за чуваркућу, украшавање апликација ускршњих јаја, као и дрвених јаја које су ученици донели и на крају прављење модела цветова, лептира, бубамара које смо употребили за израду пролећног паноа. Од материјала смо користили: картоне од убруса (за израду постоља), колаж папир, креп-папир и папир у боји, сламчице, штапиће за уши и лепак.

Активности су се брзо смењивале и дан је протекао у пријатној радној атмосфери, а о заинтересованости ученика и њиховом активном учествовању у истим сведоче настали резултати рада.