Поводом традиционалног обележавања Међународног дана жена, у четвртак, 8. марта у продуженом боравку, ученици првог и другог разреда са учитељицама: Биљаном Марковић, Бојаном Плавшић Дроњак, Милицом Крстић, Александром Прицом и Сандром Пајић, реализовали су креативну радионицу. Циљ спроведених активности био је да ученици дођу до сазнања шта је заправо 8. март и разлозима обележавања овог празника у нашем народу и култури.

У уводном делу ученици су размењивали њихова досадашња сазнања о овом празнику и начину прослављања. Углавном су се могла издвојити мишљења да је то празник мама, бака, сестара, учитељица и свих осталих жена и да им се тог дана поклањају поклони попут цвећа и украсних честитки.

Након разговора, ученици су чули причу о настанку овог празника и разлозима његовог дугогодишњег обележавања. Причу су пратиле пажљиво одабране фотографије, које су ученицима употпуниле доживаљај и помогле да схвате смисао и значај обележавања Међународног дана жена – борба за политичку, економску и друштвену равноправност жена.

Други део активности обухватио је рецитовање песама посвећеним мамама, а након чега је уследила ликовна радионица. Користећи унапред припремљене материјале (хамер, колаж папир, папир у боји, лепак), ученици су израђивали честитке за маме. Као заједнички продукт данашњих активности настала је силуета жене чија је хаљина направљена од мноштва разнобојних цветова израђених од колаж папира, а која поносно стоји, краси простор наше учионице и најављује скори долазак пролећа који сви нестрпљиво чекамо.