У четвртак, 25. јануара, започело је обележавање дана Светог Саве. Са ученицима првог и другог разреда (свих одељења), а који похађају наставу у продуженом боравку, организована је и реализована радионица “Живот Светог Саве“. Циљ ове радионице био је да се ђаци прваци упознају са ликом и делом нашег првог архиепископа и просветитеља, као и да схвате његов духовни значај за српски народ.

На самом почетку радионице ученици су погледали филм чија радња хронолшки прати живот Растка Немањића, најмлађег сина великог жупана Стефана Немање. У филму су имали прилику да виде његово животно путовање – рођење и начин одрастања, да уоче његове веће замисли и несвакидашње животне тежње, препознају прекретницу у његовом животу и одлазак на Свету гору, полагање монашког завета са којим почињу његови духовни подвизи који му доносе непролазну славу и дела записана у вечност.

По завршетку филма са ученицима је вођен разговор о истом, а за сутрашњи наставак радионице, имали су задатак да пронађу текстове и песме о Светом Сави.

У петак, 26. јанура, уследио је завршни део истоимене радионице. Ученици су читали припремљене текстове и рецитовали песме о Светом Сави. Након тога уследио је ликовни део радионице. Направили смо заједнички пано на коме смо се потрудили да, и сликом, на веродостојан начин прикажемо животно путовање Светог Саве.

У радионици су учествовале учитељице: Биљана Марковић, Бојана Плавшић Дроњак, Милица Крстић, Александра Прица и Сандра Пајић.

Сандра Пајић, учитељица у продуженом боравку