Манифестацију „Дани Милутина Миланковића“, посетили су 08.11.2016. год. ученици наше школе: Павле Комленовић,7/4, Матеја Милићевић, 7/4, Ален Рамадани, 7/4, Марко Дмитрић ,7/4, Данило Иванишевић, 7/4, Павле Гријаковић,7/4, Софија Јовановић, 7/4, Тамара Тривац, 7/4,Теодора Басалић,6/1,Ива Пејовић,6/1, Марија Пуљевић, 6/5, Јован Лазић, 6/5, Андреа Миздрак, 7/1,Теодора Тодоровић, 7/1, Милица Крунић,7/3, Маја Маљковић ,7/3, Петар Трумпић,7/5, Петар Игњатовић,7/5, Мила Милутиновић,7/5, Јована Тирић, 7/7 и Ана Дамњановић, 8/3 са професорима  физике:  Драгославом Јекић и Иваном Јоновић.

Манифестација је била посвећена једном од наших највећих научника свих времена, Милитину Миланковићу. Ученици су могли да погледају изложбу „Милутин Миланковић-живот и дело“, а поред изложбе, имали су прилику да погледају документарно-играни филм  „Од армираног бетона,  до Канона осунчавања“  и да се упознају са његовим доприносима у науци и открићима, као и са његовим размишљањима, идејама и анегдотама из живота.

Организатори, чланови Удружења „Милутин Миланковић“ из Београда, су за све ученике основних школа са ГО Звездара припремили квиз- такмичење о животу и раду Милутина Миланковића. Ученици који су дали тачне одговоре награђени су књигама, које су им уручили представници Удружења и Општине Звездара. Највише тачних одговора дали су ученици из наше школе: Ана Дамњановић, 8/3, Јована Тирић, 7/7 и Петар Трумпић, 7/5. Ученица, Маја Маљковић ,7/3, награђена је књигом о Милутину Миланковићу  за изванредно постигните резултате на такмичењима.

На крају програма Бранко Стевановић, један од аутора књиге „Урнебеснса  физика“, нам  је представио ову занимљиву књигу.

Професор физике:  Драгослава Јекић