ПРОВЕРИ ДА ЛИ ЗНАШ КОГА ИЗ ПРИРОДЕ ДА ПРИЧУВАШ, III-1

Ученици III/1  разреда Основне школе „Павле Савић“ из Београда представљају пројекат под слоганом

ПРОВЕРИ ДА ЛИ ЗНАШ КОГА ИЗ ПРИРОДЕ ДА ПРИЧУВАШ

У јануару 2020.године, ученици су се кроз многобројне радионице у школи упознавали са угроженим биљкама и животињама Србије. Прелистани су разни часописи, енциклопедије, научни чланци и дискутовало се о њиховим разликама, сличностима, стаништима као и човековом утицају на екосистем. Направљен је заједнички ученички списак најзанимљивијих угрожених биљака и животиња.

Крајем фебруара, започето је прављење едукативних друштвених игара користећи изабране биљне и животињске врсте. Друштвене игре су израђене од отпадног рециклажног материјала . Направљено је 40 разноврсних друштвених игара које уз играње и науку развијају спретност, памћење и прецизност („Лавиринт“, „Меморија“, „Пузле“..). Већ поменуте игре стумулишу и негују истраживачки дух („Пандам Клуедо“). Фотографије и правила игара налазе се у пратећој датотеци.

Све направљене друштвене игре су испробане и утисци су изнад очекивања: надахнуће због новог сазнања уз добру забаву. Треба напоменути да су игре за све узрасте, како младе тако и старе.

Носиоцима пројекта –  Институту за француски језик и оснивачу Рука у тесту господину Стевану Јокићу, као и осталим учесницима, 20.новембра 2020. године, одељење је представило свој пројекат на конкурсу „Сачувајмо биодиверзитет“ преко zoom платформе. Ученици су похваљени и награђени као школа књигама од Српске академије наука и уметности (САНУ) и Службеног гласника.

Провери да ли знаш кога из природе да причувашУчитељ Јована Латиновић