Упис у први разред основне школе за школску 2022/2023. годину

Поштовани родитељи/други законски заступници будућих првака,

Упис у основну школу обавезан је за децу која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година.  Деца се уписују након испитивања пред полазак у школу које врше психолог и педагог школе.

У први разред основне школе могу да се упишу и деца која до почетка школске године имају шест до шест и по година, након провере спремности за полазак у школу. Проверу спремности детета врши психолог школе. У поступку провере спремности родитељу може да се препоручи одлагање поласка детета у школу за годину дана.

У први разред основне школе може да се упише и дете старије од седам и по година које због болести или других оправданих разлога није уписано у школу.

Ако дете старије од осам и по година није уписано у први разред због болести или неких других оправданих  разлога, може да се упише у одговарајући разред на основу претходне провере знања и способносрти, а према узрасту.

Упис деце у први разред основне школе за школску 2022/2023. годину обавиће се у периоду од 1. априла 2022. до 31. маја 2022. године.

Потребно је да родитељи/законски заступници преко портала е-Управа од 1.4.2022. године изврше пријаву детета за упис у основну школу. Након тога, на порталу www.euprava.gov.rs биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета. Пре заказивања термина треба обавити преглед код педијатра.

Документацију потребну за упис детета прибавиће школа електронским путем: извод из матичне књиге рођених, пријаву места становања, лекарско уверење (потврда педијатра о обављеном систематском прегледу), док потврду о завршеном предшколском програму вртићи издају у мају или јуну и она се накнадно доставља.

Драги наши будући ПРВАЦИ и родитељи, ДОБРОДОШЛИ у ОШ „Павле Савић“!

 

 

Додатне информације о упису деце у први разред основне школе, за школску 2022/2023. годину

Поштовани родитељи/други законски заступници будућих првака,

Електронско заказивање термина за упис и тестирање деце биће доступно од 21. марта до 31. маја 2022. године.  Школа  ће понудити термине за период уписа, од  1. априла до 31. маја 2022. године.

Деца која територијално не припадају нашој школи, а чији су родитељи поднели захтев до 1. фебруара 2022. биће унети у систем.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавиће се у периоду од 1. априла до 31. маја 2022. године.

СРЕЋАН И УСПЕШАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА!