27. јануара, када Српска Православна Црква прославља Светог Саву, првог архиепископа српског, у ОШ „Павле Савић“ уприличена је свечана прослава са ломљењем славског колача.

Иако је због мера заштите број учесника и гледалаца значајно мањи, директор Милан је одлучио да не прекида ову традицију која сеже до времена кнеза Милоша Обреновића, који је први прогласио овај дан за славу целокупног школства у Србији.
Јереј Јован Јефтенић, старешина храма Светог Пантелејмона у Миријеву и парох ове школе, благословио је и преломио колач заједно да директором, наставницима и ученицима ове школе.
После молитве, директор се обратио школи, наставницима и ученицима, честитајући им славу и пожелео им да догодине прославе у нормалним околностима.
Затим је уследило извођење драмског комада, чији је аутор наставник српског језика и библиотекар школе, Ивана Перић. Приредбу су улепшали ђаци музичари.
После драмског комада, директор Милан је, према традицији наше школе, свечано уручио Светосавске награде ђацима осмих разреда. Ова награда додељује се ученицима већ дуже време, а на предлог, сад већ покојног, наставника историје, Радоја Бојчића.
Дипл. Теолог, библиотекар приправник

Јован Пешић