Поштовани родитељи и ученици,

 

           На основу Уредбе Владе Републике Србије и Упутства  Министарства просвете, науке и технолошког развоја (од 27.11.2020.), у којима су прописане нове мере и начини организације рада основних школа, обавештавамо вас да ће се од понедељка, 30.11. 2020. године, за ученике од петог до осмог разреда, организовати настава на даљину путем изабране платформе Google G Suite for Education, као и Јавног медијског сервиса Србије (РТС 3 и РТС Планета).

         Ученици који немају техничких могућности да прате наставу преко изабране платформе могу да, у договору са наставницима и одељењским старешинама, изнађу неки други модел (штампани материјал, ТВ лекције, Вибер, мејл…).

       Часови на даљину ће се одржавати у реалном времену, у складу са постојећим распоредом часова (у једној смени) и у трајању часа од 45 минута (30 минута је предвиђено за предавање новог градива , а 15 минута за постављање питања и консултације). Термини одржавања часова се налазе испод.

      Оцене које су ученици добили у току непосредног рада од почетка ове школске године и подаци о напредовању ученика, као и оцене које ће добити у периоду до завршетка првог полугодишта, омогућиће извођење закључне оцене. Уколико је ученик незадовољан предлогом закључне оцене  имаће прилику да у школи приступи усменој провери постигнућа (у договору са предметним наставником).

       Прво полугодиште текуће школске године завршава се 18.12. 2020. године. Зимски распуст траје од 21.12.2020. године до 15.1. 2021. године. Друго полугодиште би требало да почне 18.1. 2021. године.

                                                                                                С поштовањем,

Управа школе