Продужени боравак – прихват деце од 1.9. до 4.9.2020.године

(од 07 до 17 часова)

Продужени боравак врши прихват ученика 1.и 2. разреда за родитеље који нису у могућности да се организују око чувања деце у периоду од 1.9. до 4.9.2020.године. Продужени боравак званично почиње са радом у понедељак 7.9.2020.године са утврђеним дневним планом активности, правилима понашања и организованим ручком. Списак примљених ученика биће објављен у четвртак 3.9.2020. године као и детаљна упутства.

 

 Правила понашања:

 

  • Прихват деце ће се вршити у јутарњим сатима од 7:00, а родитељи по ученике могу доћи најкасније до 17 часова.
  • У периоду од 1.9. до 4.9.2020. године потребно је спаковати и ужину и ручак, у односу на дужину времена коју ће дете провести у боравку. Од 7.9. ручак ће бити организован свакодневно од стране кетеринг фирме.
  • Пре сваког доласка у боравак, родитељ је у обавези да себи и детету код куће измери температуру, а да у случају повишене температуре, знакова респираторних инфекција (кашаљ, кратак дах, секрет) дете не доводи у школски боравак и о томе одмах обавести учитеља.
  • Родитељ при довођењу и преузимању детета у обавези је да носи маску (тако да маска прекрива и нос и уста), улази се на главни улаз (улаз где улазе ученици од 5. до 8. разреда), јавља се дежурном ученику, теткици или обезбеђењу одакле они преузимају дете и одводе га до боравка. При доласку по дете, родитељ се јавља дежурном ученику и чека дете у холу код обезбеђења док дежурни ученик не доведе дете. Родитељ не улази у просторије школског боравка.
  • Родитељ је дужан да обезбеди посебну флашицу са водом која ће бити само за потребе детета током боравка у школи и само из ње ће дете пити воду.
  • При довођењу деце у школски боравак и одласка из установе, потребно је задржавати међусобну удаљеност од 2 метра.
  • Ученик обавезно носи маску од уласка у двориште до своје клупе.Ученик може да скине маску само док седи у клупи и слуша наставника без разговора. Наша препорука је да ученик има резервну маску. Дозвољено је носити било коју маску – хируршку или платнену али тако да покрива нос, уста и браду. Током боравка ван учионице обавезно је ношење маске.

Управа школе