Обавештења

Драги ученици,

Привремени прекид наставе у школским клупама не значи и прекид учења. И након ванредног стања морамо се вратити свакодневном животу, раду и школи. Време изолације ће брзо проћи, ма како нам сада изгледало далеко и тешко. Вратићете се у школске учионице и наставити своје школовање као до сада.

У жељи да одржимо континуитет у вашем образовању, заједно су се ангажовали ваши наставници, ваши родитељи а и ви, наши ученици. И, успостављена је комуникација.

Наставници и учитељи наше школе су већ обезбедили услове да комуницирате са њима и учите у виртуелној учионици. То ће бити прилика да користите мобилни телефон и таблет на часу, а да вас због тога нико не опомиње. Наравно, радићете на наставним садржајима. Приликом избора садржаја и активности наставници ће водити рачуна да не будете преоптерећени, да наставите са учењем и на креативан и користан начин проведете време у овим ванредним околностима.

Волели бисмо да редовно ,,посећујете учионице”, а од родитеља очекујемо да вас у томе подрже и активно учествују у учењу са вама.Такође, са наставницима можете дискутовати и постављати им питања о  садржајима који се емитују на трећем каналу РТВ Србије од 17.03.2020. год. шест дана у недељи по одређеном распореду.

Поставите себи циљ да успех буде најбољи могући, а дневне активности које вам се сада нуде посматрајте као помоћ на путу ка том циљу.

Комуницирајте са својим друговима, истовремено посматрајте исте садржаје, а онда размењујте мишљења.

Како савладати  учење на даљину

*Важно је да направите свој распоред активности за сваки дан у седмици.

*Увече направите план за наредни дан
*Активности рапоредите тако да се смењује учење, одмор и разонода.
*Радите смирено и без журбе.
*Рад започните увек у исто време, избегавајте одлагање обавеза.
*Правите паузе у учењу од 10 до 15 минута.
*За столом где учите нека буду само потребне књиге и прибор, склоните све непотребне ствари које вам могу одвлачити пажњу. Наместите да вам осветљење буде са ваше леве стране. Телефоне склоните, искључите звоно и вибрацију. Користите га само кад вам је неопходан у учењу.

*Увек учите на истом месту, за столом и на столици. На тај начин имате напетост и тонус мишића што вам обазбеђује бољу концентрацију.
*Питајте наставнике све што вам је нејасно.
*Разговарајте са родитељима, питајте и њих оно што вам није јасно.
*Користите друштвене мреже да учите заједно са вршњацима. Проверавајте заједно домаће задатке. Помажите једни другима, објашњавајте оно што друг/другарица не разуме, тако и ви учите. Сада, у овој ванредној ситуацији, будите солидарни, покажите своје добре стране, користећи друштвене мреже на добар начин.

 

Вести са сајта

Почетна страна

Изолација и ментално здравље

Држати се подаље од друштвене интеракције може бити напорно за нашу психу, зато вам прослеђујемо ова два текста Института за ментално здравље који вам могу помоћи у борби против самоће и затворености.

Како се заштитити од болести – савети за децу

Корона вирус у светлу…

 

 

Адреса: digitalnasolidarnost.gov.rs

  • У функцији је портал  дигитална солидарност који је оформила Канцеларија за ИТ и еУправу Владе РС. На овој платформи  доступни су бесплатни садржаји: учење на даљину, рад од куће, бесплатне књиге, курсеви страних језика, филмови, музика, позоришне представе, виртуелна посета светским музејима…

 

  • Из дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја од 16.3.2020.

Распоред наставе за основну школу   – едукативни садржаји који се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС канал 3)

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави, родитељи могу добити позивом на број телефона 011/7350557.

 

 

  • У складу са одлуком Владе Републике Србије о увођењу ванредног стања, школа неће радити до даљег.