У организацији наставника продуженог боравка наше школе – Милене Марковић, Александре Прице, Милијане Гојковић, Иве Аџић, Марије Јовановић, Сандре Пајић и ученика првог и другог разреда, који похађају боравак, 26. и 27. децембра одржан је продајни Новогодишњи базар у оквиру истоименог пројекта.

Циљ пројекта био је подстицање трансверзалних вештина ученика, као и развој и јачање предузетничких компетенција међу ученицима.

Ученици су имали прилику да представе својим родитељима, наставницима и другарима, производе које су израдили и знања која су стекли у оквиру времена посвећеног слободним активностима. Тако су се на базару нашли занимљиви и различити употребни предмети као што су водене снежне кугле, обележивачи за књиге, новогодишњи украси, венчићи, свећњаци, Божићна пшеница, новогодишње честитке, капе, кутије, маске, украсне тегле, слагалице и касице.

Новогодишњи базар протекао је у правој празничној атмосфери. Некима је улога продаваца била бескрајно занимљива, док су други уживали у куповини. Сви израђени производи су и продати, тако да смо задовољни исходом базара.

Прикупљена средства биће усмерена на обезбеђивање материјала за потребе продуженог боравка који ће нам користити за неке предстојеће активности.

Сандра Пајић, наставник у продуженом боравку