УСПЕСИ БРАЋЕ МИЋИЋ

Додела награде

16.10.2019. године, у Шестој београдској гимназији, на одржаној свечаности у част великих и малих шампиона из различитих области рада, међу њима је и мој мали син, а велики шампион, Милош Мићић, ученик IV 6 разреда, примио награду за изузетне резултате у спорту.

Дариа Мичић


Олимпијски дани

Овом манифестацијом су обухваћени сви спортови који ће бити презентовани на Олимпијским играма у Токију 2020. године.
Немања Мићић, ученик 7-6 разреда ОШ „Павле Савић“ и Милош Мићић, ученик 4-6 разреда, презентовали су карате технике на Олимпијском дану, одржаном на Ади Циганлији, септембра месеца 2019. године.


У суботу, дана 20.04.2019. године, одржан је међународни куп, Златни појас Чачка. У категорији од преко 1000 такмичара, Милош Мићић, ученик 3 – 6 разреда, у категорији дечака, 2009. годиште, апсолутни ниво, четврту годину за редом, освојио је прво место и златну медаљу и тиме само потврдио учешће на Првенству Балкана, у Босни и Херцеговини 2019. године, крајем маја месеца.
Немања Мићић, ученик 6 – 6 разреда, са ката тимом, у категорији нада, дечаци 2006. годиште, освојио је друго место и сребрну медаљу и тиме такође утврдио своје учешће на Првенству Балкана, са репрезентативним тимом, у саставу: Барац, Николић, Мићић.


На Првенству државе, које је одржано, дана 23.03.2019. године, Милош Мићић, ученик 3 – 6 разреда, ОШ „Павле Савић“, постао је вицешампион државе Србије и освојио 2. место и сребрну медаљу, у категорији дечаци 2009. годиште, апсолутни ниво. Четврту годину за редом, Милош Мићић представља врх каратеа државе Србије, као и Балкана. Овим, као и свим предходним резултатима, Милош је остварио квалификације за Првенство Балкана, које ће се одржати у Босни и Херцеговини, крајем маја месеца 2019. године. Његов брат Немања Мићић након освојеног 1. места на Првенству Београда, на Првенству државе изгубио је у борби за 3. место, али ће на основу свих предходно постигнути резултата нашу земљу представљати у ката тиму – репрезентативном тиму Републике Србије.


Државно школско првенство Србије и првенство Београда

Милош Мићић, ученик 3-6 разреда је за школу „Павле Савић“, у категорији дечака 3. и 4. разред, освојио 2. место и сребрну медаљу. Државно школско првенство Србије, одржано је у Панчеву, 09.03.2019. године, на којем је учествовао 244 школе из целе Србије и 350 такмичара.
На Првенству Београда, браћа Немања и Милош Мићић ученици 3-6 и 6-6, постали су поново, баш као и прошле године прваци Београда, које је одржано у Хали спортова “ Ранко Жеравица“, на Новом Београду. Учешће је узело преко 600 такмичара. Немања Мићић у категорији дечаци 2006. годиште, апсолутни ниво, освојио је 1. место и златну медаљу, Милош Мићић, у категорији дечаци 2009. годиште, апсолутни ниво, освојио је 1. место и златну медаљу.


На међународном Купу Душан Ракић Брајан – одржаном на Звездари, дана 02.03.2019.године, су ученици, чланови Карате клуба „Рода“, из Београда, Немања Мићић, одељење 6-6 освојили, 2. место и сребрну медаљу и Милош Мићић, одељење 3-6,  1. место и златну медаљу. Немања Мићић, у категорији дечаци-мушке наде 2006. годиште, апслолутни ниво, а Милош Мићић, у категорији пионира 2009. годиште, апсолутни ниво.


Куп Новог Сада – Будисава, одржан је  25.11.2018.године. Ученици  Немања Мићић, одељење 6-6 и Милош Мићић, одељење 3-6, освојили су 1. место и златне медаље. Немања Мићић, у категорији дечаци – мушке наде 2006. годиште, апслолутни ниво, а Милош Мићић, у категорији полетараца 2009. годиште, апсолутни ниво.


Немања Мићић је дана 10.11.2018. године, на међународном турниру у Осјеку, на коме је учешће узела и Карате федерација Србије, за Србију освојио 3. место и бронзану медаљу.


На школском првенству Београда, одржаном 30.09.2018. године,  Милош Мићић, ученик 3-6 разреда освојио је 1. место и златну медаљу у апслолутном нивоу, дечаци 3. и 4. разреда и тиме се квалификовао на школско првенство државе Србије, на коме ће се такмичити за школу „Павле Савић“.

Немања Мићић 6-6 је на такмичењу Куп Београда, одржаном 14.10.2018. године у Спортском центру Бањица у Београду,  освојио 2. место и  сребрну медаљу у апсолутном нивоу, дечаци 2006. годиште, а Милош Мићић 3-6,  је освојио 1. место и златну медаљу у категорији дечаци 2009. годиште, апсолутни ниво.

На такмичењу Куп државе Србије, који је одржан 27.10.2018. године, у хали „Ранко Жеравица“, на Новом Београду, Немања Мићић 6-6 је освојио 3. место и  бронзану медаљу у апсолутном нивоу, дечаци 2006. годиште, у Србији, а Милош Мићић 3-6 је освојио 1. место и златну медаљу у категорији дечаци 2009. годиште, апсолутни ниво, и тиме заузео 1. место четврту годину за редом у држави Србији.

Честитамо!


Објављено – март 2018.

БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КАТАМА

 • Милош Мићић 2-6, 1. место појединачно
 • Немања Мићић 5-6, 3. место са кате тимом

ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У КАТAMA

 • Милош Мићић 2-6, 1. место
 • Немања Мићић 5-6, 3. место

2 Comments

 1. Ponosna sam kao majka na Nemanju i Miloša Mićića, karatiste KK Radničkog i reprezentativce Karate federacije Srbije. Dva dečaka koja bi svakoga od nas iznova mogli podsetiti i naučiti kako se bori za školu, kako se brane boje kluba i kako se stoji na postolju pod zastavom Republike Srbije. Budući da to škola nije objavila , ja ću vam reći da je školsko prvestvo Srbije održano u Smederevu, 17.03.2018. godine. Od dve hiljade takmičara, koji su prošli kroz žreb da bi učestvovali na školskom prvenstvu Srbije, Nemanja i Miloš su ušli među 500 najboljih, a zatim u svojoj kategoriji dečaci 1-2 razredi Miloš Mićić osvaja 1. mesto za školu „Pavle Savić“, a Nemanja Mićić u kategoriji dečaci 5-6 razred osvaja 3. mesto za školu „Pavle Savić“. Prošlogodišnji osvajači zlatne medalje, na ovom prestižnom takmičenju, koje im je ove godine obezbedilo kvalifikaciju za školsko prvenstvo Balkana, koje će se u oktobru mesecu održati u Turskoj.
  Želim da verujem da dve slike nisu jedino što škola „Pavle Savić“, može da uradi za ove sjajne dečake……

 2. Bravo dečaci! Na putu do Balkanske medalje Miloš Mićić je u prvom kolu pobedio takmičara iz Turske rezultatom 5:0; u drugom kolu je pobedio takmičara iz Slovenije rezultatom 4:1; u trećem kolu je pobedio takmičara iz Crne Gore rezultatom 3:2; u četvrtom kolu – polufinalu se susreo sa prvakom države Turske i istog kao finalista grupe pobedio rezultatom 5:0 i u finalu susreo se sa takmičarem iz Bosne i Hercegovine i istog pobedio sa rezultatom 5:0. Bravo Miloše, ovaj dečak je odbranio titulu prvaka Balkana od prošle godine iz Turske-Istambul. Da li znatae koliko radi i truda stoji iza ovog dečaka, pošlo mu je za rukom ono što malo kome polazi: Miloš Mićić je prvak države Srbije tri godine za redom (2016,2017 i 2018); prvak grada Beograda tri godine za redom (2016,2017 i 2018) i najzad prvak Balkana dve godine za redom (2017 i 2018).
  Nemanja Mićić je na putu do Balkanske medalje sa kata timom u sastavu: Barac, Mićić, Nikolić – kate ekipno u prvom kolu pobedio reprezentativni tim Crne Gore (prošlogodišnje prvake Balkana), rezultatom 3:2, zatim tim Bosne i Hercegovine rezultatom 5:0, da bi bili zaustavljeni od strane reprezentativnog tima Makedonije – ovogodišnjih prvaka Balkana. Time je naš reprezentativni tim u gore navedenom sastavu, zauzeo ponosno treće mesto na prvenstvu Balkana, koje se ove godine održalo u Beogradu, Srbija. Nemanja je prvak Beograda dve godine za redom (2017, 2018); prošlogodišnji vice-šampion Srbije, a ove godine je naizuzetnom trećem mestu u državi Srbiji i na Balkanu.
  Iza ovih dečaka stoji mnogo rada, sati i sati treninga, a pored svega su i odlični đaci.
  Ponosna sam kao majka i kao državljanin ove naše Srbije, jer su ova dva momka i u našoj zemlji i van iste države Srbije uzeli ne samo Balkanske medalje, već su osvojili zlatna odličja u sledećim zemljama; Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Mađarskoj. Bravo dečaci!!!

Comments are closed.