Продужени боравак

Дечија недеља је прилика да се кроз пригодне садржаје и активности остварују дечија права, уважава индивидалност сваког детета  и његова  потреба за игром и стваралаштвом.

Од 1. до 7. октобра 2018. године, под слоганом, „Моје је право да живим срећно и здраво”, ученици првог и другог разреда продуженог боравка обележили су Дечију недељу бројним активностима у којима су неизмерно уживали.

На самом почетку недеље ученици су, кроз ликовне радове, одговорили на тему овогодишње Дечије недеље и трудили се да што вредостојније цртежом прикажу ситуације које чине да се осећају срећно и задовољно. Наредног дана упознати су са књигом „Буквар дечијих права”, Љубивоја Ршумовића, након чега је свако од њих илустровао једно дечије право по сопственом избору. Трећег дана Дечије недеље, ученици боравка, правили су пано који симболизује другарство и једнака права за сву децу света. Следећи дан био је у знаку ликовног стваралаштва где су од природних и рециклираних материјала правили лутке. Овогодишњу Дечију недељу завршили смо спортским даном у оквиру кога смо, у сарадњи са наставницом Физичког васпитања Тамаром Вучковић, у пријатној такмичарској атмосфери, савладавали полигон препрека.

Сандра Пајић, наставник у продуженом боравку