У среду, 14. фебруара 2018. године, ученици првог и другог разреда продуженог боравка, са учитељицама: Биљаном Марковић, Бојаном Плавшић Дроњак, Милицом Крстић, Александром Прицом и Сандром Пајић, интересантним активностима обележили су дан Светог Трифуна, у народу познатији као Дан љубави и вина. Циљ реализованих активности био је развијање свести код ученика о најузвишенијем осећању – осећању љубави и њихово подстицање на емитовање, уважавање и неговање истог.

Активности смо започели слушањем дечијих песама са тематиком љубави, као што су: “Љубав је то“, “Најлепша мама на свету“, “Кишобран за двоје“, “Када се воли“, хора Колибри, а које певају о различитим доживљајима љубави – према родитељима и породици, другарима и пријатељима, према природи, биљкама и животињама, школи или можда првим дечијим симпатијама. По завршетку музичког дела, разговарали смо са ученицима о данашњој теми. Корисно је било чути њихова размишљања на тему љубави и начине на које ово осећање показују својим најближима.

Након овога, уследио је део ликовног стваралаштва где су ученици од припремљених материјала (папир у боји, колаж папир) правили срца различитих величина, а затима од истих формирали необичне ликове – веснике љубави, препознатљиве по осмеху и веселим бојама. На самом крају, на папирима исеченим у облику срца, имали су задатак да напишу шта је то љубав.

Шареноликим радовима украсили смо простор учионице продуженог боравка.