ПОСЕТА ЈАПАНСКОГ ПРЕДСТАВНИКА НАШОЈ ШКОЛИ

Ученик   Раслав Секуловић  1- 2, следећим речима, пожелео је добродошлицу нашем госту: Добар дан! Konićiva! Добро нам дошли драги пријатељи! Shin`ainaru yō koso! Имам част и велико задовољство да Вас поздравим у име ђака и свих запослених ОШ „Павле Савић“.

Пре него сам пошао у школу, о Јапану сам знао само да је далеко и да га зову земља излазећег Сунца. Онда сам у школи сазнао да је главни град Јапанa Токио и да застава изгледа овако. На жалост, 11. марта 2011. Сам сазнао и шта значи јак земљотрес, цунами, нуклеарна електрана, радијација. У мом народу се каже да се пријатељи у невољи познају.

Јапан је мојој земљи пуно пута помогао, (и мојој школи да добије нови кров). Моји другари и ја смо имали велику потребу да искажемо саосећање са јапанским народом у овој катастрофи.

Пријатељство је нит која спаја срца српског и јапанског народа, и онда далеко постаје близу. Пријатељство увећава срећу и умањује тугу, удвостручује задовољство и дели патњу. Кад порастем, Јапан ћу упознати на путу кроз: Хоншу, Хокаидо, Кјушу и Шикоко, а до тада SAJONARA!