ЛИЧНА КАРТА – КОНТАКТ

Лична карта

Основна школа „Павле Савић“ доминира на једном од миријевских брежуљака у улици Косте Нађа бр.25 у Београду. Изграђена је 1994. године и важила је за просторно највећу школску зграду грађену по стандардима модерне школе. Поседује 32 простране учионице и холове, фискултурну салу, вишенаменску салу, библиотеку са медијатеком, модерну кухињу са пространом трпезаријом, специјализован кабинет за информатику опремљен компјутерима, просторе за наставничке припреме везане са учионицама, повољне хигијенске и санитарне услове, спортске терене и пространо двориште.

Ђачки колектив је формиран од ученика основних школа „Вукица Митровић“ и „Деспот Стефан Лазаревић“ који су територијално припадали овој школи. Школске 1994/1995. године ш кола је имала 1700 ученика и 60 одељења.

Наставнички колектив је већином, такође, формиран од наставника и професора поменутих школа. На почетку свога рада школа је имала 120 запослених радника, од којих преко 80 наставног особља.

Име Павле Савић школа је понела на основу одлуке Министарства просвете у Влади Републике Србије и уз сагласност породице Савић .

Опредељење да се новој школи додели име Павла Савића поткрепљено је чињеницама да је реч о научнику високог ранга у области физике и нуклеарне физике, да су његова достигнућа позната и призната у свету науке, да је био окренут космосу и звездама као и сви Звездарци и, наравно, да је његово дело покретач даљих научних истраживања и достигнућа, а школа је место у којој се енергија младости и радозналост окрећу знању, сазнавању и стварању. Постојање, трајање и исијавање научног духа у крилу нове школе најавио је као уверење и академик Душан Каназир када је у децембру 1994. године посетио школу приликом свечаности постављања спомен бисте Павла Савића. Осим тако високе почасти у име Српске академије наука, школа и наши ученици добили су благослов патријарха Павла на Светосавској академији 1996. године.

И поред бројних тешкоћа и проблема, школа је у свом досадашњем раду остварила веома добре резултате у реализацији задатака из наставног плана и програма, разноврсним ваннаставним активностима, као и садржајима програма културног, здравственог и социјалног карактера.

ОШ „Павле Савић“

Београд, Косте Нађа 25

Тел. 011 34 30 358 – директор,

011 3045311 – централа

011 3433387 – секретар,

011 34 36 610 – рачуноводство,

e-mail: direktor@ospavlesavic.edu.rs

e-mail pedagoško-psihološke službe: pavlesavicppsluzba@gmail.com

e-mail pedagoga: pavlesavicpedagog@gmail.com

Број аутобуса: 27, 20, 74 и 79