Волонтери

Волонтерска акција је успешно окончана на свечаној додели награда и смотри презентација. Наше волонтерке су презентацију приказале другим школама у Општини Звездара. Описале су прошлогодишњу приредбу за децу у Звечанској, па овогодишњу новогодишњу представу за незбринуту децу у дому. Све су саме радиле: сакупљање новца, слаткиша, играчака, одеће, текст представе, припремање представе, костиме, паковање пакетића. Као награду су добиле три књиге за школску библиотеку. То су наше младе снаге. Желимо им још пуно оваквих хуманих акција.

Група упорних, истрајних, хуманих девојчица из 7/5 је и ове године, четврте заредом, осмислила волонтерску акцију, па су је и спровеле у дело са својим другарима.

Милица Вукосављевић, Тамара Лелић, Невена Сташевић, Софија Ђукић и Јелена Николић су се пријавиле на такмичење Волонтерског центра у Општини Звездара, обавестиле ученике, сакупиле ствари, играчке, слаткише, смислиле представу за Нову годину, укључиле још десет својих другара, па све то увежбавали потпуно сами (уз врло малу помоћ библиотекарки), саме су одабрале Дом за незбринуту децу и договориле термин приказивања представе. Једино им је тада библиотекарка правила друштво и ишла са њима у Дом „Драгутин Филиповић Јуса“ на Врачару. Упознали смо особље и дружили се са децом од 3 до 12 година. Захваљујемо волонтеркама на правим идејама и хуманом начину размишљања и делања.

Библиотекарке Зорица и Јелена