ЦРВЕНИ КРСТ 2012-2013

Извештај о раду Црвеног крста  2012-13.године

 

Црвени крст Звездара је реализовао две активности из плана који је предвиђен ѕа школску 2012/2013. годину:

1. Наркоманија и друге болести зависности – предавања

2. Програм борбе против трговине људима – предавања и радионице.

Предавања о наркоманији и другим болестима зависности одржане су 15.11.2012. године током целог дана свим ученицима шестог и седмог разреда. Предавање је било живописно и реално и није било никаквих проблема.

Предавања и радионице о борби против трговине људима  одржане су свим ученицима трећег и четвртог разреда  16.11.2012. године током целог дана. Предавање је било на нивоу ученика поменутих разреда као и радионице које су реализоване након предавања где су ученици кроз игру решавали ситуације везане за борбу против трговине људима.

Стручно и волонтерско особље које је водило оба програма нема никаквих замерки и захваљује се управи школе на дивном гостопримству и техничкој подршци за адекватну реализацију програма. Такође,  наводи да је циљ обе активности у потпуности остварен.

Ове школске године, током целе године, заинтересовани ученици су имали обучавање о првој помоћи. Оформљене су две мешовите екипе шестог и седмог разреда, које се на такмичењу маја месеца нису пласирале ѕа даље такмичење.

ментор – Јована Ракићевић

Оставите одговор